About

n. 1977, Buzău

pseudonimul literar al lui Cristian Cosma

– a frecventat Cenaclul Litere (Cărtărescu) și Litere 2000 – Fracturi (Marius Ianuș)

– colaborează cu interviuri și articole în Observator cultural, Ziarul de duminică, România literară, Fracturi (ambele serii), Pana mea (redactor fondator și co-finanțator), tiuk!

– blogger din 2007 (primul blog http://miculftiriadi.wordpress.com)

– a inventat conceptul editorial underground Ridicat de ia însuși, ca o modalitate de protest la adresa Editoriadei (toate proiectele underground au fost finanțate din bani personali, parteneriatele menționate pe diversele carnete samizdat fiind strict pentru reclamă)

– lansează Biblioteca de poezie (2001), un experiment prin care le demonstrează scriitorilor că se pot exprima și în medii neconvenționale (face lecturi în metrou cu Răzvan Țupa, teritorii mobile cu Marius Ianuș în Facultate de Litere, lecturi pe acoperișuri și ediții sonore, la reportofon, într-o vreme când audiobook-urile nu existau în planurile editoriale serioase)

– organizează un Târg de autori în Club A, prilej pentru a le oferi unor tineri scriitori primul lor onorariu

– protestează pentru drepturile tinerilor scriitori și cere public nominalizarea cărților acestora la premiile Uniunii Scriitorilor din România în 2002.

– adversar declarat al editoriadei (perioada dintre 1995-2004), caracterizată prin indiferența editorială față de cărțile scriitorilor români. Protestează public în 2003 față de mascarada editorială Vinea, legându-se la ochi în cadrul târgului de carte Bookarest la câteva din lansările acestei edituri. Fără să neglijeze importanța de imagine a editurii respective (faptul că mai mulți tineri au avut parte de un nume pe o copertă cartonată), a criticat și continuă să critice stilul heirupist și neprofesionist (lipsa contractelor și a tirajelor declarate) de la Vinea.

– organizează Târgul Alternativ de Carte (2010)

– editor al Casei de pariuri literare, proiect inițiat în august 2010, alături de Victor Jalbă-Șoimaru

– adversar declarat al scriitorilor locali, genul de impostori care se pretind scriitori prin diferite județe ale patriei

– probabil cea mai selectivă arhivă literară particulară și originală din ultimii 15 ani (lansări, lecturi, interviuri, documentare, înregistrări exclusive), comparabilă cu o arhivă radiofonică. Din 2014 o va deschide publicului.

Reclame

Responses

  1. […] nu vreau să critic (sensul 1) bloggeri pe site-ul ăsta. A făcut-o, într-un mod concludent, Cristian Cosma (scriitor şi editor) pe blogul personal AICI, AICI şi AICI (vă recomand să citiţi!). Nu, nu […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: